Skip to content

Cairn i Väst

Lokalavdelning till Cairnterrierklubben

Tidigare aktiviteter

 
Årsmöte 23 januari
 
Cairn i Väst höll årsmöte den 22 januari i Göteborg.
Mötet hölls i god anda och några nya styrelsemedlemmar valdes in efter de som avgått efter sin mandatperiod.

De avgående styrelsemedlemmarna avtackades med blommor och tack för ett väl utfört arbete under året.

 
 
Den nya styrelsen
Ordförande: Annacarin Granqvist 
Kassör: Katarina Olsson
Sekreterare: Ulrika Spangenberg

Ledamöter två år: Jenny Hedin. Marie Ansas.

Suppleanter: Malin Welin Kjellberg, två år. Rose-Marie Nilsson, ett år

 

 
MyDog 2023 5-8 januari
 
Under fyra välbesökta dagar visade Cairn i Väst upp vår underbara ras i en monter på rasklubbstorget. Montern bemannades av hundar och medlemmar i pass om fyra timmar. Det är en intensiv miljö, så både hundar och människor sov säkert gott när de kom hem.

På onsdagen byggdes montern upp, och allt ställdes på plats.

 
Fredrika Gustavsson bjöd klubben på ett fint blomsterarrangemang till montern.
Tålmodiga hundar lät sig sedan snällt klappas på och kelas med av nyfikna besökare i en strid ström. Lika tålmodiga medlemmar ställde upp och svarade på frågor. Det var full rulle i montern mest hela tiden. 
 
Klubben tackar alla som på olika sätt hjälpte till att förtjänstfullt genomföra detta evenemang. 
 
Lussepromenad i Slottsskogen Göteborg 17 december
 
 
Typiskt Göteborgsvinterväder till trots så samlades 25 Cairn Terriers med tvåbeningar för den traditionella Lussepromenaden i Slottsskogen i Göteborg. Det var en härlig syn att se alla dessa välartade, underbara hundar lysa upp gråvädret och muntra upp alla i sin väg. Hussar och mattar fick glögg och pepparkakor att värma sig med.
 
 
 
Prova-på-dag Partille Brukshundklubb 15 oktober
 
Morgonen började lite dystert med gråväder och regn, men väl på plats på brukshundklubben i Partille sken solen ikapp med alla förväntansfulla hundar, hussar och mattar (ett 20-tal hundar). Ämnet för dagen var ”Pröva på”. Agility, rallylydnad, nosework och ringträning, med mål att förhoppningsvis inspirera till ett mer aktivt hundliv.
 
Alla blev indelade i mindre grupper.
Själv hade jag förmånen att leda noseworkgruppen. Det var ett gäng engagerade cairnägare, nyfikna och energiska vovvar. Det är fascinerande att se hur snabbt hundarna kopplar på nosen för att söka. Även om hundarnas fokus idag låg mest på att söka efter godis, blev de också presenterade för en helt ny doft – eukalyptus.
 
Det är kul att träna hund med andra cairnägare, våra hundar fungerar trots allt ganska lika varandra. Det blir många skratt i situationer där vi känner igen oss själva.
 
Efter några timmars träning, uppehåll för fika, återsamlades vi vid klubbstugan för lite samtal kring vad vi vill göra framgent. Hundarna var då rejält trötta, vissa låg ”utslagna”, men gissar de var ganska nöjda med dagens upplevelser, alla spännande möten (kanske mätta😃).
 
Tack alla trevliga hundar, hussar och mattar som gjorde att vi fick en så mysig dag ihop. Varmt tack också till styrelsen Cairn i väst för dagens arrangemang!
/Carina
 
———-
 
Jag vill gärna tacka för alla vetgiriga frågor från deltagarna om stort och smått angående hundutställningar. Alla deltagare togs sig an de praktiska övningarna med entusiasm och glädje. Vi hade focus på att informera om att ställa ut sin hund kan vara mycket mer än bara utseende. Ett budskap som verkligen anammades av deltagarna. Tack till alla som deltog !
/Från ” ringside”
 
———-
 
Från agilitygänget kan meddelas att det var ett härligt gäng med positiva hussar o mattar med likaledes positiva, taggade och snabbfotade vovvar som provade på att ta sig över hinder och genom tunnel. Agility är så himla roligt och det syntes att både hundar och personer tyckte det var kul att testa om det här kunde vara något att bygga vidare på. Vore jättekul om fler hittar till agilityns värld. Drömmen vore om vi framåt kunde bilda lag med våra Cairns och göra tävlingsbanorna ”osäkra”. Under tiden hoppas jag att de som blev intresserade av att börja med agility hittar kurser att gå. Om ni har frågor eller funderingar är ni mer än välkomna att höra av er så ska vi se om vi kan hjälpa er vidare.
/Linnéa o Kattis
 
———
 
Rallylydnaden innebar stora utmaningar inte minst för ”kartläsarna”. Att läsa och tolka anvisningarna/skyltarna är inte alltid så lätt: ”sitt framför”? ”Ingång höger”? Det jobbades på bra! Det är roligt och skapar en fin kontakt mellan hund och ”kartläsare”.
/Annacarin
 
 
 
 
 
Promenad runt Surtesjön 18 september
 
I härligt höstväder var vi 19 hundar med hussar och mattar som promenerade runt vackra Surtesjön.
Alla hundarna skötte sig exemplariskt och enligt rykten uppstod tycke mellan några medan andra höll koll så att flocken var samlad. Uno passade på att ta sig ett dopp under ett av stoppen vi gjorde på den sju kilometer långa promenaden. 
Signe, som var äldst i gruppen med sina tretton år, hängde med lätta steg med hela vägen.
 
Varmt tack till alla er som var med och bidrog till att vi fick en sådan trevlig tur!
 
 

 

10 september Trimträff på Partille Brukshundsklubb

Sex hundar med tillhörande människor träffades under avslappnade förhållanden för att trimma de fyrbenta och få tips och hjälp av varandra. Erfarna trimmare fanns på plats för att bistå med sin kunskap. Eventet uppskattades av såväl hundar som ägare, och kommer förhoppningsvis att kunna gå av stapeln igen i vår.

 

26 maj Tipspromenad i natursköna Navåsen, Marks kommun

Den 26 maj var vi ett härligt gäng på 20 Cairnisar med glada tvåbeningar som träffades för en promenad i väldigt vackra Navåsens friluftsområde.

Vi hade verkligen tur med vädret. Inget regn bara blåst.
Humöret var verkligen på topp hela promenaden och väl i mål smakade det gott med fika vid sjökanten .

Dagens top 3 presentades med en tjusig Cairnsiluett designad och tillverkad av Kimmo Ansas som skänkt de fina priserna. Alla hundar fick egen ”Give away” skänkt av dagens aktivitetsansvarig Marie Ansas som vi särskilt tackar som fixat allt på ett förträffligt vis ! Tror att vi gärna gör denna promenad till en tradition

 

 

 

 

Den 21 maj arrangerades en poängpromenad i Munkedal.

Trots att vädergudarna inte var på sitt bästa humör samlades tolv förväntansfulla hundar med hussar och mattar vid Bruksskolan i Munkedal för en promenad. Emelie Nicander och Niklas Karlsson hade ordnat kluriga frågor om både det ena och det andra utefter den 2,5 km långa slingan vi gick. Svårast var utslagfrågan: ”Hur många Frolic finns det i burken”, och vinnaren gissade rätt så när som på en enda Frolic!

Alla vovvarna fick fina presenter. Bland annat goda tuggben skänkta av Munkedals Kvarn.

Väl i mål samlades vi för trevligt umgänge och fika.
Tack, Emelie och Niklas, för det fina arrangemanget.

Emelie och Niklas

FIka och umgänge
prisutdelning

Årsmöte 2022

Den 3 april höll Cairn i Väst årsmöte på Marbogården utanför Alingsås.
Uppslutningen var stor och många åsikter och tankar vädrades. När mötet var över hade en helt ny styrelse valts in och den arbetar nu för att fortsätta föra klubben framåt i en positiv anda.