Viltspårs KM

KM i viltspår 2016

 

Två ekipage från Uddevalla knep första och andraplatsen i årets omgång av KM i viltspår för cairnterrier den 6 augusti. Rolf Knutsson med Åke, Hjohoo´s Hjour Magical Collection, segrade och var den enda som för dagen fick HP. Per-Olof Olsson med Zeb, Hjohoo´s Come Find Hjourself, kom på andra plats. Som trea placerade sig Carin Jacobsson med Milton, Millbrook Alfred.

I skogarna kring Väne-Ryr, utanför Vänersborg, och i närheten av Uddevalla hade domarna Jan-Inge Johansson, Inger och Roger Skoglund lagt viltspåren. Vädret var riktigt bra, lite mulet och svalt, inget regn. Problemet för flera av hundarna var att det hade rört sig mycket vilt kring spåren, vilket störde koncentrationen. Det var också därför, förklarade Inger Skoglund efteråt, som det inte var mer än en hund som fick HP. Men alla nio deltagande hundar fann sina klövar och lyckan gick inte att ta miste på när de kom tillbaka med sina troféer. Alla deltagare fick också diplom och prisrosetter.

Cairn i Väst som arrangerade mästerskapet hade ordnat med priser, mat och kaffe med kakor. Ett särskilt tack får Gunnar Ström som grillade hamburgare till hela gänget.

Första- och andrapristagaren representerar Cairnterrierklubben i Terrierklubbens mästerskap den 3 september i Söderåsen, Svalöv i Skåne.

 

 

Rolf Knutsson med Åke, längst till höger, blev klubbmästare, följd av tvåan Per-Olof Olsson med Zeb och på tredje plats Carin Jacobsson med Milton.

Alla nio deltagarna i viltspårsmästerskapet samlades efter avslutad tävling på Bojetorpet.

Trixan, Stenrösets Gertrud, struntar i diplom och rosett. Det är klöven som är den stora vinsten för henne!